Skip to main content

Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie is bewezen effectief in 75% van alle gevallen!

Door uiteenlopende redenen kan het lichaam uit balans raken. Vaak heeft dit gevolgen voor de gezondheid. Ook lichamelijke aandoeningen kunnen leiden tot pijn, verminderde mobiliteit of een verstoorde ademhaling.

Welkom bij Oefentherapie Mensendieck!
Ontdek het pad naar een gezonder en pijnvrij leven!
Bent u op zoek naar een holistische benadering van uw gezondheid, waarbij uw lichaam en geest in harmonie worden gebracht? Dan bent u bij Oefentherapie Mensendieck aan het juiste adres. Als ervaren oefentherapeut Mensendieck help ik u graag op weg naar een leven met meer vitaliteit, minder pijn en een beter begrip van uw lichaam.

Wat is Oefentherapie Mensendieck?
Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode die zich richt op het verbeteren van uw houding en bewegingspatronen. Het is gebaseerd op het Mensendieck-systeem, dat is ontwikkeld door de Nederlandse arts. Deze benadering is gericht op het voorkomen en verminderen van klachten die worden veroorzaakt door verkeerde houding en beweging.

Wat kan ik voor jou betekenen?
In de praktijk bied ik persoonlijke en op maat gemaakte behandelingen aan voor uiteenlopende klachten en aandoeningen, zoals rug- en nekpijn, ademhalingsproblemen, stress gerelateerde klachten, en meer. De doelstelling is om je te helpen begrijpen hoe jouw lichaam werkt en hoe jij het op de best mogelijke manier kunt gebruiken. Dit stelt je in staat om zelf de regie over uw gezondheid te nemen en klachten te verminderen of voorkomen.

De aanpak
Er wordt verder dan de klacht zelf gekeken. De behandeling begint met een grondige intake en evaluatie van je houding, beweging en eventuele klachten. Vervolgens ontwikkelen we samen een persoonlijk behandelplan dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen. Door de oefeningen word je bewust gemaakt van de samenhang tussen je klacht, lichaamshouding en beweegpatroon. Bovendien krijg je inzicht in de manier waarop omgevingsfactoren en mentale factoren je lichaam en ademhaling kan beïnvloeden. Je ontvangt praktische adviezen die u in het dagelijks leven kunt toepassen.

Waarom kiezen voor Oefentherapie Mensendieck?

• Holistische benadering: Het is verder kijken dan alleen de symptomen en ik richt mij op de oorzaak van jouw klachten.
• Persoonlijke aandacht: De behandelingen zijn altijd afgestemd op jouw unieke behoeften.
• Zelfredzaamheid: Je leert zelf de tools en technieken om jouw gezondheid te verbeteren en te behouden.
• Bewezen resultaten: Oefentherapie Mensendieck heeft zich bewezen als effectieve methode voor het verminderen van pijn en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Neem contact met ons op
Als je klaar bent om de eerste stap te zetten naar een gezonder en pijnvrij leven, neem dan gerust contact met mij op. Ik sta klaar om je te helpen naar een betere gezondheid en welzijn.

Samen werken we aan een gezondere toekomst!

Wij kijken verder dan de klacht zelf. Eerst neem ik een intake af en onderzoek ik je klachten. Ik kijk hierbij naar het totaalbeeld; d.w.z. je lichaamshouding en beweegpatroon in relatie tot je klacht. Vervolgens stel ik een persoonlijk en op maat gemaakt oefenprogramma samen. Wij kijken verder dan de klacht zelf. Eerst neem ik een intake af en onderzoek ik je klachten. Ik kijk hierbij naar het totaalbeeld; d.w.z. je lichaamshouding en beweegpatroon in relatie tot je klacht. Vervolgens stel ik een persoonlijk en op maat gemaakt oefenprogramma samen.

Praktische informatie
- Intake 45 min
- Behandeling 30 min
- Oefentherapie wordt vergoed door de zorgverzekeraar via de aanvullende verzekering.

Neem contact op voor het maken van een afspraak in de Schaafsma Kliniek; Kliniek voor Diagnostiek en Leefstijl in Bilthoven

Contact:      info@gezondinbewegen.nl         Tel:  06-21206072


Gezondinbewegen 2023    ------    Website: INSIGHT -----  Copyright Photo's: FreePik.com